novice

Varuhinja človekovih pravic v Novi Gorici

datum: 26.08.2016

kategorija: novice

 

Varuhinja človekovih pravic s sodelavci v Novi Gorici

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer bo s sodelavci v sredo, 7. 9. 2016, poslovala v Mestni občini Nova Gorica.
S poslovanjem zunaj sedeža se skuša Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki ga potrebujejo.
Enkrat na mesec varuhinja s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki ocenjujejo, da so jim kršene pravice in jim lahko Varuh pomaga.

Za pogovor se je treba prijaviti na brezplačno telefonsko številko 080 15 30 najkasneje do torka, 6. 9. 2016, do 12. ure.
Vsak prijavljeni bo imel pol ure časa, da varuhinji ali njenim sodelavcem predstavi svoje težave ali se pogovori o že znanih problemih, ki jih je s pobudo zaupal Varuhu.
Pogovori bodo potekali v prostorih Mestne občine Nova Gorica na Trgu Edvarda Kardelja 1.

Varuhinja se bo ob tej priložnosti srečala tudi z županom občine Matejem Arčonom in njegovimi sodelavci in sodelavkami ter se pogovorila o prizadevanjih občine za spoštovanje pravic občanov.
Srečanje je zaprto za javnost. Bo pa varuhinja ugotovitve celotnega poslovanja javnosti predstavila na krajši novinarski konferenci v prostorih občine.

Vabljeni, da občane občine obvestite o možnosti pogovora z varuhinjo in njenimi sodelavci.
Morda potrebujejo pomoč pri uveljavljanju svojih pravic in svoboščin v odnosu do državnih organov, organov lokalne skupnosti ali nosilcev javnih pooblastil.
Hvala.

Lep pozdrav!

Nataša Kuzmič
Svetovalka za odnose z javnostmi 

Aktualno

ar©tur