novice

2. javna razprava JAVNI PROSTOR DOSTOPEN ZA VSE

datum: 21.10.2016

kategorija: novice

 

Mestna občina Nova Gorica vabi:

V sklopu izdelave Celostne prometne strategije Mestne občine Nova Gorica vas vabimo na

2. javno razpravo z naslovom »JAVNI PROSTOR, DOSTOPEN ZA VSE«,

ki bo v sredo, 26. oktobra 2016, med 17. in 19. uro v veliki sejni dvorani novogoriške mestne hiše.

Celostna prometna strategija predstavlja nov pristop k bolj trajnostnemu načrtovanju prometa v občini. Prispeva k doseganju ravnotežja med družbeno enakostjo, kakovostjo življenjskega okolja in uspešnostjo gospodarskega razvoja z iskanjem ukrepov za izboljšanje dostopnosti za vse prebivalce in obiskovalce občine ne glede na njihovo starost, zdravje ali socialni status. V ospredje torej postavlja mobilnost človeka in ne vozil, še posebej pa pešcev, kolesarjev in uporabnikov javnega potniškega prometa.

Ker načrtujemo za ljudi, moramo načrtovati z ljudmi. Prebivalci občine imate pomembno besedo pri tem, v kakšni občini si želite živeti in kako povečati kakovost bivanja. Spraševali se bomo, kako prostor vpliva na nas, naše življenje in zdravje. Na javni razpravi bomo posebno pozornost posvetili težavam v prometu, s katerimi se soočajo gibalno in senzorično ovirani občani, otroci, starejši in vsi ostali bodisi v vlogi pešcev, kolesarjev, uporabnikov javnega potniškega prometa ali uporabnikov avtomobila.

Strokovnjaki bodo predstavili izzive in priložnosti, kako se trajnostne mobilnosti lotevajo v primerljivih mestih. Od vas pa želimo pridobiti čim več konkretnih mnenj in informacij glede mobilnosti in dostopnosti v občini.

Vljudno vabljeni!

Aktualno

ar©tur