novice

BREZPLAČNA arhitekturna in krajinskoarhitekturna svetovalnica

datum: 28.03.2017

kategorija: novice

20171103_OJ Nova Gorica letak

Arhitekturni nasvet

Prvi stik za dober začetek - brezplačna pomoč mladih (krajinskih) arhitektov pri gradnji ali urejanju prostorov

Udeležite se brezplačnih arhitekturnih in krajinskoarhitekturnih svetovalnic

V tednu od 3. do 7. aprila bodo v 32 slovenskih krajih, tudi v Novi Gorici, potekale brezplačne arhitekturne in krajinskoarhitekturne svetovalnice. Mladi arhitekti in krajinski arhitekti iz skupine Arhitekturni nasvet vam bodo pomagali zakorakati v svet urejanja prostora. Odgovorili bodo na vaša vprašanja o gradnji, obnovi, urejanju okolice, adaptacijah ter sanacijah in vas predvsem informirali o kakovostnem urejanju prostora.

V sproščenem 30-minutnem druženju z mladimi strokovnjaki boste pokukali v svoj svet bivanja, preverili potencialne ideje, ki so primerne za vas, in pridobili koristne informacije za samozavestne nadaljnje zamahe pri urejanju prostora. Prvi stik je namenjen vsem, ki se lotevate ali šele razmišljate o gradnji, prenovi, energetski sanaciji, zunanjih ureditvah ter zasaditvah in se vam porajajo vprašanja o ustreznosti gradnje ali prenove, prostorski zakonodaji, izboru materialov in načinu gradnje, rabe ustreznih tipov zasaditve in predvsem kako se pravilno lotiti urejanja svojih prostorov. Svetovanja vam bodo pomagala pri reševanju prostorskih dilem ob vsej poplavi informacij in vam olajšala odločitev o najbolj primernih posegih v prostor.

V dveh letih in pol se je svetovalnic udeležilo že več kot 570 obiskovalcev. Udeleženka svetovalnice v Kopru je o izkušnji povedala:

“S strani svetovalk sem takoj dobila občutek, da vedo, kaj si želimo, ‘prebrali’ so nas in nam primerno svetovali. Pot do obnove bo dolga, ampak začetek je obetaven. Hvala!”

Brezplačna svetovanja v Novi Gorici bodo potekala v ponedeljek, 3. 4. 2017, v prostorih Mestne občine Nova Gorica, Steklena dvorana, Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica, med 17:30 in 18:30. Prvi stik in brezplačni nasvet si zagotovite z obvezno prijavo preko spletne strani www.arhnasvet.si/prvi-stik, kjer lahko najdete tudi podrobnejše informacije.

Prvi stik je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor.

Aktualno

ar©tur