dogodki

Dan vrnitve Primorske

datum: 14.09.2017

kategorija: dogodki

Vabljeni, da se udeležite dogodkov ob 70. letnici vrnitve Primorske matični domovini in 70. rojstnem dnevu Nove Gorice.

 

Dan vrnitve Primorske - E-vabilo novo.pdf

 

PARKIRANJE

V petek, 15. septembra 2017, bo zaradi slovesnosti ob 70. obletnici vrnitve Primorske k matični domovini ter 70. rojstnega dne Nove Gorice v mestu veljala posebna prometna ureditev. Od 18. ure dalje bo zapora dela Kidričeve ulice in Ulice tolminskih puntarjev.

Za vodenje in urejanje prometa bo poleg policistov in varnostnikov s strani mestne občine sodelovalo še 15 rediteljev, ki bodo usmerjali voznike avtobusov in osebnih avtomobilov na predvidene parkirne prostore.     Osebna vozila bodo obiskovalci lahko parkirali: - iz smeri Kromberk bodo usmerjeni na parkirišča na Ulici Gradnikove brigade in na Prvomajski ulici - iz smeri Brda in Soška doline bodo usmerjeni na parkirišča na Prvomajski ulici (od trgovine Obi proti Erjavčevi ulici) ter na makadamski prostor v bližini Supernove in cedre - iz smeri Šempeter bodo usmerjeni na južni del Kidričeve ulice, na parkirišče OŠ Frana Erjavca in za vrtcem na Trubarjevi ulici

Za parkiranje avtobusov bo poskrbljeno na območju železniške postaje v Novi Gorici.

Na križiščih in na predvidenih avtobusnih postajališčih bodo voznike na parkirne prostore usmerjali reditelji, prav tako bodo v posameznih križiščih postavljeni smerokazi za prihod na prireditveni prostor.