dogodki

Mednarodni dan arhivov 2019

datum: 10.06.2019

kategorija: dogodki

Mednarodni dan arhivov 2019

 

Mednarodni dan arhivov, 9. junij, želi opozoriti širšo javnost na pomembnost arhivskega gradiva, njegovih ustvarjalcev in ustanov, ki skrbijo za ta pomemben del kulturne dediščine.

Za to priložnost smo v Pokrajinskem arhivu v Novi Gorici pripravili dan odprtih vrat, v ponedeljek, 10. junija 2019 in vas vabimo, da se oglasite pri nas.   Ob 11. in 17. uri vas bomo pod strokovnim vodstvom popeljali po prostorih naše stavbe na Trgu Edvarda Kardelja 3 v Novi Gorici (zraven Goriške knjižnice), kjer si boste lahko ogledali arhivsko čitalnico in druge delovne prostore ter arhivska skladišča. Povprašali boste lahko o našem delu, naših fondih in zbirkah in si ogledali izbrane arhivske dokumente.

 

V Galeriji Frnaža na Erjavčevi 4 v Novi Gorici pa smo ob prazniku mesta Nova Gorica ponovno postavili na ogled našo razstavo »Frnaža« - mesto v malem. Razstava pripoveduje zgodbo o stavbi opekarne, ki je bila v času nastajanja mesta Nova Gorica središče dogajanja. O njeni podobi in pomenu za mesto sporočajo številni arhivski dokumenti, časopisni članki in spominska pričevanja.

V ponedeljek, 10. junija 2019, si lahko ob 10. in 16. uri ogledate razstavo pod strokovnim vodstvom.

 

Vabljeni!

Aktualno

ar©tur